Smering de Feiten

Vandaag de dag is het verbeteren van de productiviteit en het verlagen van de productie- en onderhoudskosten een must voor de Nederlandse industrie. Elk jaar weer worden er miljoenen euro’s gespendeerd aan nieuwe machines,productielijnen en industriële installaties. Ondanks deze positieve ontwikkelingen kampen zij nog steeds regelmatig met storingen. Verantwoordelijk voor een groot deel van deze storingen zijn falende lagers,in 50% van de gevallen te wijten aan gebrekkige smering. 97% van deze lagers worden nog gesmeerd met handvetspuiten . Hiervoor betaalt u een hoge prijs, als lagers falen verminderd uw productie terwijl de onderhoudskosten stijgen.

DE VOORDELEN

Automatische smering is een kostenbesparende oplossing en heeft vele voordelen:

  • Milieuvriendelijk: Minder afval, Energiebesparend , Minder olie/vetverbruik.
  • Veilig: Houd uw mensen uit de buurt van gevaarlijke machines.
  • Productiever: Minder productiestilstand, Verhoging rendement.

Er is echter geen eenvoudige oplossing voor het probleem.
Bij ieder is de situatie anders.

Een specifieke oplossing is alleen mogelijk na een klein grondig onderzoek naar o.a. productieprocessen en toegepaste smeermiddelen.

Vorige slide
Volgende slide

Automatische smering

Met behulp van een pomp, elektrisch of pneumatisch aangedreven, wordt het smeermiddel via leidingwerk en progressieve verdelers bij de smeerpunten gebracht. Belangrijk hierbij is dat de verdelers de juiste frequentie en dosering hebben.

Met dit systeem is het mogelijk een installatie op te bouwen voor enkele smeerpunten tot een installatie van een paar honderd , of zelfs meer smeerpunten.

Het voordeel van progressieve smering is dat het systeem d.m.v. een eenvoudige elektrische sturing geheel gedoseerd en gecontroleerd kan worden op zijn werken. Simpelweg wordt de werking van elke smeeruitgang op een probleemloze manier bewaakt.

Apparatuur & referenties

Het systeem bestaat uit 2 voedingsleidingen die om beurten op druk komen en ontlast worden. Wanneer de ingestelde druk bereikt is, geeft de einddrukschakelaar een signaal naar de stuurkast die het omkeerventiel zal omschakelen van de ene leiding naar de andere.

Montage, Service & Onderhoud

Wij hebben al vele klanten naar grootste tevredenheid voorzien van een smeersysteem. Naast de installatie, verzorgen wij ook het onderhoud van de systemen. Juiste installatie en onderhoud is kostenbesparend!

Onvakkundige bediening kan schade door overvloedige of te geringe smering van lagers of wrijfvlakken tot gevolg hebben. Reparaties mogen uitsluitend worden uitgevoerd door een bevoegd en daartoe opgeleid persoon dat vertrouwd is met de voorschriften.